Laarsjes in de Polder is in mei 2022 gestart aan de Lekkerkerkse dijk Schuwacht met een kinderdagverblijf voor kinderen van tien weken tot vier jaar. Tussen de dorpskernen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek biedt Laarsjes in de Polder de meest natuurrijke kinderopvang van de Krimpenerwaard! Er is plek voor maximaal 44 kinderen per dag, verdeeld over drie groepen. Kinderen kunnen op werkdagen worden gebracht tussen 7.00 – 9.00 uur en worden gehaald tussen 16.30 – 18.00 uur. Wij werken met een team van acht pedagogisch medewerkers per dag, aangevuld met stagiaires (pedagogisch medewerkers in opleiding) waarbij de kinderen zoveel als mogelijk dezelfde gezichten op hun groep zullen zien. 

 

Het kinderdagverblijf is zowel binnen als buiten ruimtelijk ingericht en staat in directe verbinding met de polder en het boerenerf. Zodra het weer het toelaat, spelen we op het grasveld of trekken we eropuit, de polder in! Ook zijn we vaak te vinden tussen de kalfjes en koeien op stal, verzorgen we de schapen of leven we ons uit in de moestuin. Met zoveel ruimte zijn er meer dan genoeg mogelijkheden! 

Kinderdagverblijf Laarsjes in de Polder is aangesloten bij de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK). Deze vereniging is een overkoepelende organisatie voor agrariërs die kinderopvang als nevenactiviteit willen starten op het boerenbedrijf. Er zijn ruim 60 aangesloten ondernemers die, elk op hun eigen wijze, invulling geven aan agrarische kinderopvang volgens de formule van de VAK. Al onze formulieren, handboeken en protocollen zijn afkomstig uit deze vereniging, waarmee we er zeker van zijn dat ze voldoen aan de laatste wet- en regelgeving. Alle bij de VAK aangesloten kinderdagverblijven voldoen aan de ISO9001-norm.